Σάουνα

en el
en el

Σάουνα

Καλωσήρθατε στο Pozar Hotel Salt Cave & Spa Therapy

Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών για την απόλυτη χαλάρωση...

Σάουνα

Αλατοσπήλαιο

Το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα

Σάουνα
Σάουνα
Σάουνα

Σάουνα

Διάρκεια: 30 λεπτά

Κόστος: 12,00€ / άτομο

Το SpaTherapy διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στις υπηρεσίες υγείας και ευεξίας, σας προσφέρει τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης της Σάουνας για εσάς και την αγαπημένη σας παρέα.

Διευτκρίνηση: Ο όρος σάουνα (sauna) ή θερμόλουτρo δηλώνει τη διαδικασία της έκθεσης του σώματος σε υψηλή θερμοκρασία (στη σάουνα η θερμοκρασία είναι περίπου 80 °C και μπορεί να φθάσει και στους 100 °C) επί ένα χρονικό διάστημα της τάξης των 10'-15' και την ακόλουθη ψύξη του σώματος με την επαφή με ψυχρό νερό ή χιόνι. Επίσης δηλώνει τον θάλαμο μέσα στον οποίο επικρατεί η υψηλή θερμοκρασία και ο οποίος έχει ειδική κατασκευή, συνήθως από ξύλο κωνοφόρων.

 Διαδικασία : Η Σάουνα δεν είναι ισοδύναμη με το Χαμάμ (ή ατμόλουτρο). Το ατμόλουτρο είναι θάλαμος γεμάτος υδρατμούς. Η θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από της σάουνας, γιατί όσο αυξάνει η περιεκτικότητα του αέρα σε υδρατμούς τόσο ελαττώνεται η ανοχή θερμοκρασίας από το σώμα. Στο Ατμόλουτρο η θερμοκρασία του αέρα δεν φθάνει περισσότερο από περ. 55 °C. Στη σάουνα η θερμοκρασία είναι περίπου 80 °C και μπορεί να φθάσει και στους 100 °C. Το σώμα δεν φθάνει στην ίδια θερμοκρασία, φυσικά, γιατί η εφίδρωση διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σε ανεκτά επίπεδα. Συνήθως η θερμοκρασία του δέρματος ανεβαίνει κατά περίπου 3 °C, ενώ των οργάνων ανεβαίνει περίπου 1 °C.

Δειτε τις υπόλοιπες υπηρεσιες

All rights reserved www.spatherapy.gr 2017 | Created by | ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ | Loutra Pozar Hotels