Χαμάμ

en el
en el

Χαμάμ

Καλωσήρθατε στο Pozar Hotel Salt Cave & Spa Therapy

Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών για την απόλυτη χαλάρωση...

Χαμάμ

Αλατοσπήλαιο

Το μοναδικό στη Βόρεια Ελλάδα

Χαμάμ
Χαμάμ
Χαμάμ

Χαμάμ

Διάρκεια: 30 λεπτά

Κόστος: 12,00€ / άτομο

Το SpaTherapy διαθέτοντας πολυετή εμπειρία στις υπηρεσίες υγείας και ευεξίας, σας προσφέρει τη δυνατότητα αποκλειστικής χρήσης του χαμάμ και των υπηρεσιών του για εσάς και την αγαπημένη παρέα σας

Το ΧαμάμΤουρκικό μπάνιο) είναι η Ανατολική έκδοση του ατμόλουτρου και θεωρείται η υγρή έκδοση της σάουνας. Τα χαμάμ έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κουλτούρα των Ανατολικών χωρών καθώς ήταν μέρη συναντήσεων, εξαγνισμού και αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Οι Ευρωπαίοι γνώρισαν τα χαμάμ μέσω επαφών με την Τουρκία, ώς εκ τούτου, μετονόμασαν τα χαμάμ σε Τουρκικά χαμάμ.

Διευκρίνηση: Η Σάουνα δεν είναι ισοδύναμη με το Χαμάμ (ή ατμόλουτρο). Το ατμόλουτρο είναι θάλαμος γεμάτος υδρατμούς. Η θερμοκρασία διατηρείται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα από της σάουνας, γιατί όσο αυξάνει η περιεκτικότητα του αέρα σε υδρατμούς τόσο ελαττώνεται η ανοχή θερμοκρασίας από το σώμα. Στο Ατμόλουτρο η θερμοκρασία του αέρα δεν φθάνει περισσότερο από περ. 55 °C. Στη σάουνα η θερμοκρασία είναι περίπου 80 °C και μπορεί να φθάσει και στους 100 °C. Το σώμα δεν φθάνει στην ίδια θερμοκρασία, φυσικά, γιατί η εφίδρωση διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος σε ανεκτά επίπεδα. Συνήθως η θερμοκρασία του δέρματος ανεβαίνει κατά περίπου 3 °C, ενώ των οργάνων ανεβαίνει περίπου 1 °C.

Δειτε τις υπόλοιπες υπηρεσιες

All rights reserved www.spatherapy.gr 2017 | Created by | ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ | Loutra Pozar Hotels